Gewoon van Cache Creek naar Clearwater

De reis vervolgd zich vanuit Cache Creek naar Clearwater. Een flinke trip die ons voert van de gold-rush route naar een rustiger landschap met groen glooiende heuvels en veel meren en rivieren. Het wordt aangeraden een stop te maken in het plaatsje Clinton, echter het weer is grijs, grauw en nat. Het plaatsje zelf lijkt niet veel voor te stellen, dus we besluiten door te rijden naar een geschiktere plaats voor een pauze.

Onderweg zien we het landschap voor onze veranderen. De grauwe ruige omgeving die bijna western-achtig aandoet, verandert langzaam in een vriendelijker landschap met veel fris groen. Blijkbaar is de lente hier wat later begonnen dan in Nederland. Niet verwonderlijk, aangezien de sneeuw nog boven op de bergtoppen ligt. De dorpjes op onze trip worden steeds kleiner, waar op Vancouver Island en aan de westkust van het vasteland nog redelijke dorpskernen te vinden waren met veel winkeltjes, lijkt het nu vaak niet meer dan een verzameling huizen en een convenience-store waar de noodzakelijke boodschappen gehaald kunnen worden.

Onderweg vallen verschillende delen van de bossen op door veel fris groen en veel zwartgeblakerde stammen, met zoveel bos in een land blijken de bosbranden een terugkerend begrip.

Bij bridge-lake aangekomen parkeren we de camper en lunchen we aan het water. Het is hier heerlijk rustig, het meer ligt er prachtig bij en het zonnetje doet de rest. Na wat spelen voor onze dochter en wat ontspanning voor ons zelf vervolgen wij onze reis naar Clearwater. Na een kleine drie kwartier rijden we Clearwater in en is de camping aan Dutch lake snel gevonden. We hebben een mooi plekje met uitzicht op het meer. 

Tijdens een rondje over de camping en langs Dutch lake blijkt dat er in Dutch lake schildpadden zitten. Deze dieren komen hier van nature voor. Een vrouw pakt er een uit het water, de onderkant van het dier is prachtig, de vrouw geeft aan dat het een Painted Turtle is. Waarschijnlijk heeft het dier deze naam vanwege zijn mooie schild. Overigens doet Dutch Lake de naam Clearwater absoluut eer aan. We kunnen de bodem van het meer zien, vermoedelijk 3 meter diep is alles helder.