Vandaag staat het ophalen van de camper op het programma. Na een lekker ontbijt checken we uit bij het Century Plaza hotel en regelt Jesse, de host van het hotel vrijwel direct een taxi voor ons. Een rit van ongeveer drie kwartier brengt ons naar Cruise Canada Rental. Hier moeten we even wachten omdat we iets te vroeg zijn. We zien de campers al staan en schrikken toch wat van de grootte van de wagens. Even wordt overwogen een kleinere variant te vragen, maar het besef dat we ruim twee en een halve week in deze camper door brengen doet ons besluiten toch de grote camper te houden.

Na een summiere uitleg van de verhuurder en wat finale checks kunnen we onderweg. De eerste meters zijn enorm wennen. In Nederland zijn we enkel gewend om in een personenauto rond te rijden. Tot overmaat van ramp rijden we in de regen, door hartje Vancouver, omdat we van Zuid naar Noord Vancouver moeten rijden. In onze wijsheid hebben we ook besloten nog even langs de supermarkt te gaan, waardoor we ook van de snelweg de wijk in moeten. 

In de supermarkt loop ik zelf dan ook stijf van de adrenaline als een kip zonder kop rond. Gelukkig hebben we wel de goede boodschappen in het karretje als we gaan afrekenen. Next stop is de ferry. De eerste week zullen we doorbrengen op Vancouver Island, we verlaten Vancouver en het verkeer is direct minder druk, doordat we inmiddels op de snelweg rijden en deze lekker breed zijn. Is het rijden een stuk makkelijker. We zijn veel te vroeg bij de ferry, dus wachten, dit is in een camper geen straf. Je hebt namelijk alles bijdehand om je te vermaken, of om de honger en dorst te lessen. De boottocht duurt anderhalf en na wat eten en een rondje lopen mogen we weer naar de auto-decks. 

Laat op de avond arriveren we in Parksville op onze eerste campsite. We sluiten de elektriciteit en het water aan en besluiten te gaan slapen. Het was een lange inspannende dag, gewoon de camper ophalen.

Meer over onze trip door Canada lezen