De trip van vandaag brengt ons van ons gewoon van Vancouver Island naar Whistler. Onze laatste camping op Vancouver Island ligt op Nanaimo. Deze camping is mooi ruim, we hebben een plekje tussen de naaldbomen. Helaas werkt het weer deze dag niet mee. Dus op een korte wandeling na de vorige avond hebben we niet veel van de omgeving bekeken.

Als gezegd, vandaag verlaten we na een week Vancouver Island en trekken we Canada in richting Whistler. Whistler is het plaatsje in Canada waar in 2010 een aantal disciplines van de Winterspelen zijn gehouden. Naar gelang we meer in de buurt komen van Whistler wordt ook duidelijk waarom. We rijden over de snelweg die men ook wel de sea to sky highway noemt. Langzaam rijden we dus van de zee de bergen in en zien de witte bergtoppem met eeuwige sneeuw voor ons opdoemen. 

Onderweg stoppen we bij de sea to sky gondolas, een zoals de naam al zegt, gondel die ons bovenop een bergtop brengt. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het berglandschap en het meer wat voor ons ligt. Bovenop de berg is een tuibrug waar overheen gelopen kan worden. Duidelijk niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Gelukkig hebben wij daar allemaal geen last van, dus we kunnen er mooi overheen. Aan de andere kant zijn een aantal wandelroutes, wij besluiten de kortste route te nemen aangezien onze dochter veel langer nog niet volhoudt.  Na nog even genoten te hebben van het uitzicht, en onze dochter ook hier een speeltuin heeft gevonden en bespeeld, besluiten we weer met de gondel naar beneden te gaan zodat we nog enigzins op tijd op de camping zijn.

We rijden nog een uurtje door en arriveren op de camping. Na het eten maken we nog een korte wandeling en genieten we nog even van de prachtige omgeving.