vanuit ons vakantiehuis in Drenthe is het eenvoudig om Gewoon naar Ameland te rijden. Althans, naar Holwerth en daar de boot te pakken om Gewoon naar Ameland te gaan. ‘s-morgens staan we vroeg op en om kwart voor acht stappen we de auto in richting Pake en Beppe. Zij gaan vandaag met ons mee om Ameland te bekijken.

In de ochtend lijkt het nog wat grijs en het regent zelfs. We hopen dat dit in de loop van de dag bijtrekt. Op Ameland hebben we namelijk fietsen gehuurd, en de hele dag in de regen en wind, zou de pret toch wel een beetje drukken.

Onder het motto, liever lui dan moe, halen we na onze overtocht onze gehuurde elektrische fietsen op, 3 normale en een bakfiets. We besluiten na aankomst direct naar het strand te rijden. We zijn vertrokken met een emmer en schepje, dus daar kunnen we als echte Nederlanders bijdragen aan de deltawerken en het water managen.

watermanagement
watermanagement op het strand

Pake heeft zijn zwembroek meegenomen en duikt zelfs de zee in. Nadat ons bouwwerk compleet is en pake uitgezwommen beginnen we uiteraard honger te krijgen. Het loopt inmiddels al tegen 12 uur en we zijn al een tijdje onderweg. Strandpaviljoen Sjoerd biedt uitkomst! Nog een blik op het prachtige strand van Ameland en dan lekker eten.

Strand Ameland
Strand Ameland

Na de lunch rijden we via het schelpenpad in de duinen naar de vuurtoren van Ameland. Een mooie rit, al hebben we de wind tegen. Gelukkig helpen de elektrische fietsen ons hierbij. Als gezegd een mooie rit, maar het blijkt ook een best lange rit. Het is ongeveer 12 km van het strand naar de vuurtoren, we hebben alle tijd, dus geen probleem. Al lijkt die vuurtoren in de verte maar niet dichterbij te komen.

Na ongeveer een half uur fietsen, met de zon inmiddels vol aan de hemel, komen we aan bij de vuurtoren.Uiteraard is het hier lekker toeristisch druk….

Vuurtoren Ameland
Vuurtoren Ameland

We rusten wat uit bij de vuurtoren en bekijken deze van dichterbij. We besluiten om daarna verder te rijden richting Nes. Deze weg is wat minder leuk dan het schelpenpad. We volgen het fietspad langs grotere wegen. Onderweg nog wat landelijke plaatjes van schapen kunnen schieten.

Schapen in Ameland
Schapen in Ameland

We arriveren in Nes en bekijken de winkeltjes, eten een ijsje en drinken nog een glas voordat we de fietsen terugbrengen naar het verhuurbedrijf. Om nemen we de boot terug naar het vaste land.

drankje
drankje op Ameland

Kortom het is een leuke dag, gewoon naar Ameland.