We vervolgen onze reis morgen weer, vandaag is het een dag rustig aan in Whistler. Na het ontbijt en een rustige start nemen we the Valley Trail, dit loopt naar het centrum van het dorp, de wandeling hierheen is ongeveer 2,5 km.

Whistler zelf was in 2010 een van de plaatsen waar onderdelen van de Olympische winterspelen plaats vonden. Dit is nog steeds goed te zien in de stad. Er zijn veel sportwinkels en faciliteiten. Veel meer dan dat lijkt er eigenlijk niet eens te zijn.

Zelf beginnen we met een lekkere pannenkoek, omdat het inmiddels alweer lunchtijd is. Dit doen we vlakbij het Olympic square. Na deze korte tussenstop vervolgen we onze wandeling naar het centrum van de stad. Het geheel doet aan als een gezellig bergdorp, met bijpassende architectuur en zoals gezegd de bijpassende bergsporten. De hoogste pistes zijn nog open, dus skiƫrs en snowboarders lopen nog door de straten.

Whistler centrum

Zelf besluiten we ons meer te storten op de winkels, toeristen artikelen die we in heel Canada nog tegen gaan komen, zijn hier uiteraard ook. Typisch dat iedere winkel hetzelfde lijkt te verkopen en ook nog bestaansrecht lijkt te hebben. Op de terugweg stoppen we nog even op Olympic Square want hier is een, ja ja, speeltuin.

Olympische ringen

In de avond hebben we niets op het programma staan. Morgen staat er weer een lange trip naar Cache Creek op het programma. Ongeveer de langste rit van de vakantie in onze camper.

meer over onze reis naar Canada lezen, klik dan hier.