1Parksville, Park Sands Beach Resort

Onze eerste Camping, we komen hier pas laat in de avond aan doordat we pas laat van de ferry richting Vancouver Island aankomen. We verblijven hier een nacht, het is meer een doorreis camping voor ons dan een plek om langere tijd te staan. In de ochtend blijkt dat we vlak naast een baai staan die er mooi uitzicht in het zonlicht. Aangezien we nog in de laatste fase van onze jetlag zitten, zijn we nog erg vroeg wakker, dus zien de zon opkomen over het water.

Naast onze camper staat een grote speeltuin, dus onze dochter vond het een hele goede camping. Helaas voor haar, moeten we verder, rond 10 uur vertrekken we richting Campbell River.

2Campbell River, Pacific Playgrounds

In Campbell River verblijven we 3 nachten, het is het weekend van Victoria Day in Canada. Wanneer we aankomen is het rustig op de camping. We hebben een plek achteraan op de camping vlakbij zwembad en speeltuin. Langzaam loopt gedurende het weekend de camping vol, de camping is mooi en goed onderhouden, maar wel erg druk en wanneer druk, dan staan de campers erg dicht op elkaar.

3Ucluelet, Surf Junction

Mijn favoriete camping, het heeft Surf Junction, maar er hangt ook een hele relaxte surf sfeer. Onze plek ligt aan een grasveldje, waardoor het lekker ruim oogt. Hoewel naast ons een vrij grote groep mensen kampeert, heb je toch voldoende het idee dat het prive en rustig is. We verblijven 2 nachten op deze camping.

4Nanaimo, Brannen Lake Campground

Weer een overnachtingssplek om lengte van de trip niet te lang te maken. We verblijven hier een nacht. Alle plekken zijn erg ruim opgezet en lijken voorzien van veel groen en privacy, faciliteiten zien er netjes uit. Helaas laat het weer het niet toe om een mooie ronde te wandelen door de omgeving.

5Whistler, Riverside RV

Op Riverside RV verblijven we 2 nachten. Riverside is een mooie plek en licht aan de valley trail welke direct naar Whistler loopt, een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer. De camping is netjes en de plekken zijn ruim genoeg. Al zou wat meer afscheiding tussen de plekken niet verkeerd zijn. De omgeving van Whistler is zo mooi dat het veel goed maakt.

6Cache Creek, Brookside Campground

Absoluut de minste van alle plekken waar we gestaan hebben. De camperplekken worden enkel gescheiden door een picknicktafel. Dit betekent dus dat we bijna op een parkeerplek staan. Gelukkig verblijven we hier maar een nacht, de plek is zo inspiratieloos dat ik niet eens een foto heb gemaakt van de campingplek deze keer, met piepende bandjes er weer vanaf….

7Clearwater, Dutch Lake RV

Ook een van mijn favorieten, lekkere ruime plekken, mooi uitzicht over Dutch Lake en de enige met een Restaurant on site. Het meer is zo helder dat je de vissen op 2 meter diep nog ziet zwemmen. Als kers op de taart nog een mooie Painted turtle gespot in het water.

8Jasper, Wapiti

Jasper Wapiti is een camping in Jasper National Park. De faciliteiten zijn hier spaarzaam voor onze plek. Bij alle andere campings hadden we stroom, water en riool aansluiting, hier is dat niet het geval. Voordeel van een camping in de natuur is dat ik ‘s-avonds oog in oog sta met een Elk, of een Wapiti zoals ze hier heten. Het dier nadert tot ongeveer 10 meter de camper maar gaat daarna gelukkig weer haar eigen gang.

9Saskatchewan Crossing, David Thompson Resort

Deze Camping ligt een beetje uit de route, en was waarschijnlijk daardoor ook rustiger, het is een vrij grote camping, toch stonden we er vrijwel alleen. Het is een nette plek, met voldoende ruimte voor iedereen. De voorzieningen zien er netjes uit en supermarkt plus wasserette is aanwezig op dit resort.

10Banff, Village II

Massatoerisme op RV gebied, je merkt het eigenlijk al onderweg naar Banff, waar we voorheen de rust hadden bij de meeste plekken die we bezoeken, is het nu steeds drukker en worden toeristen met bussen gedropt bij de verschillende plekken. De camping zelf is niet anders dan dit, in plaats van plekken die privacy bieden zoals op andere campings deden, is er nu meer sprake van bermtoerisme, je parkeert je camper letterlijk langs een picknicktafel en stookbak en je bent klaar.

Zie alle berichten van onze reis naar Canada