In 2018 heb ik mijn eerste gitaar zelf gebouwd zoals op deze site te lezen is. Ik heb aan dit project toen veel plezier beleefd en het eindresultaat was erg succesvol, een heerlijk bespeelbaar exemplaar. Het is niet dat ik nog meer gitaren nodig heb, ik heb er meer dan voldoende voor de hoeveelheid tijd die ik maak om erop te spelen. Maar het bouwen van de gitaar brengt mij veel plezier.

Zodoende heb ik recent besloten nog een gitaar te bouwen. Waar ik vorige keer de gebaande paden van een Telecaster model heb gekozen, kies ik nu voor een wat vrijere vorm. Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de Fender Jaguar/ Deusenberg Paloma vorm, dus als inspiratie is de a-symetrie in deze modellen gebruikt. Verder merk ik dat ik bij mijn telecaster style gitaar de ergonomische rondingen van de strat mis. Deze zijn dus ook noodzakelijk om aan te brengen. De rondingen bij de nek bepaal ik op basis van wat ik zelf mooi vind, geen verdere filosofie aanwezig voor deze keuze.

Eerst met papier de basisvorm opgezet, de eerste variant was net te klein, dus ik heb nog een tweede variant gemaakt die iets groter werd. Uiteindelijk moet er ook nog iets overblijven om vast te houden en elementen op te zetten natuurlijk.

Na het overtrekken van het model op het hout, ruw de vorm uitgezaagd. Helaas heb ik geen professionele schuur met gereedschap, mijn grootste leverancier van spullen is de bouwmarkt op de hoek.

Na het ruw uitwerken van de vorm, de rondingen op het body met de houtrasp opgezet en met de vijl en het schuurmachine afgewerkt. Voor dit project nog nooit een houtrasp gebruikt, dus het resultaat stemt mij tevreden. De kaas ziet er meestal slechter uit nadat ik de rasp er