als verjaardagscadeau dit jaar gewoon varen over De Linge als cadeau. In de ochtend rijden we naar Leerdam met een koelbox vol lekkers voor een ontspannen ochtend over De Linge. Het weer is prachtig dus het zal een ochtendje ontspannen dobberen worden. Onze boot is gehuurd bij Sloep Leerdam en ziet er netjes uit. Na een korte uitleg wordt de motor nog even gevuld met brandstof en kunnen we van wal.

kade bij Leerdam tijdens gewoon varen over de Linge

Na een korte instructie varen we vanaf Leerdam De Linge af richting Geldermalsen. Het is nog erg rustig op het water, dus we genieten van de natuur om ons heen.

Gewoon varen over De Linge met een mooie lucht

Als tip hebben we meegekregen de dode arm van De Linge te volgen richting Aqcuoy. Dit stuk is inderdaad erg mooi, hier is wellicht nog minder scheepvaart waardoor we ons alleen op het water wanen. Aangezien het een dode arm betreft, keren we aan het eind weer om, en varen we terug en vervolgen we onze vaart richting Geldermalsen.

Bij Rhenoy meren we even aan bij Lingevaren.nl voor wat lekkers op het terras. Na deze pauze besluiten we terug te varen naar Leerdam, om op tijd weer terug te zijn bij de verhuurder van de boot. Na nog een korte regenbui meren we aan in Leerdam. Een mooie dag gewoon varen op de Linge.