Recent heb ik een drone aangeschaft. Tijdens onze vakantie in Hoogersmilde heb ik besloten deze mee te nemen zodat ik gewoon met de drone wat foto’s kan maken. Al is het vooral nog oefenen hoe het navigeert met een drone. Het blijkt niet zo gewoon met de drone in het begin.

Een aantal weken geleden mij eerste vluchten gemaakt in de omgeving van ons huis in Rosmalen. In een weiland tussen Empel en Rosmalen een panorama van onze wijk geschoten.

pano grote wielen
Panorama van de grote wielen in Rosmalen.

In Hoogersmilde naast ons huisje zit een kerstbomenkwekerij. Nog een uitgelezen kans om mijn stuurmanskunsten onder de knie te krijgen en een mooi shot te maken van ons vakantiepark.

Hoogersmilde
Drentse Wold van boven

Een paar dagen later een open vlakte in de bossen opgezocht. Deze ligt naast een zandwinningsgebied. Na wat heen en weer vliegen kwam ik erachter dat hier een mooi shot van de zandwinning mogelijk was toen de drone wat hoger in de lucht hing. Alle foto’s zijn gemaakt met verschillende sluitertijden en later samengevoegd als HDR. Deze bewerkingen zijn gedaan in Lightroom.

Zandwinning
Zandwinning in de buurt van Hoogersmilde